Swish nummer 123 199 82 28

Aktuellt


Styrelsen vill tacka alla som var med på årsstämman

Styrelsen vill framföra sitt hjärtligaste tack till alla boende som med sitt deltagande på årsstämman visat sin uppskattning av styrelsens arbete samt ett förnyat förtroende även för kommande period. Vi vill även passa på att tacka för dom fina blommorna vi fick !
Vikten att deltaga och närvara på stämmor och möten är oumbärlig och en förutsättning för en aktiv, stark och levande förening.
Alla boende vet att för information och eventuella förslag/funderingar är styrelsen och våra uppskattade bovärdar alltid tillgängliga och lätta att kontakta.
Med vänliga hälsningar
Styrelsen
240522

Fågelskrämmor

Nu har grabbarna satt upp 6 stycken fågelskrämmor. Hoppas dom håller fåglarna borta
240515

Sommarjobbare

Hej igen alla glada!
Vi vill bara tala om att styrelsen har gått igenom alla ansökningar om sommarjobb. Vi vill bara tala om det, men Christer och Anders tar kontakt med dom som får sommarjobb här i år. Grattis till dom. Vi återkommer med vilka det blev.
240515


Bollplank

Det kom in en skrivelse till styrelsen om att ungdomarna ville ha ett bollplank uppsatt vid bollplanen. Och det tyckte styrelsen var en bra ide. Så vi kommer att sätta upp det så fort det finns tid till det, det är mycket på gång nu med panelbytet på garagen samt bytet av avloppsrören. Vi kommer även sätta upp snurror på taken mot fåglarna.
240515


GLÖM INTE ATT ANMÄLA ER TILL ÅRSSTÄMMAN.

Sista dag att anmäla sig är onsdagen den 15/5, så vi vet i vilken lokal vi ska vara.
Lämna in lappen eller mail: exp.gullvivan@telia.com
Eller ring Christer på exp. 070-8728272
240514

Fullmakt till stämman

Nu finns en blankett för fullmakt till årsstämman. Denna kan ni använda om ni inte kan komma. Och ge den till någon som skall gå. Den finns för nerladdning på fliken (området)
240508

Uppdaterade torktumlare

Nu har dom uppdaterat torktumlarna. Programmen går längre nu.
Jag skulle höra av mig om inte dom boende fortfarande är nöjda.
Skåptorrt + var den bästa sa dom (ratten som bilden visar)
Så behöver det uppdateras mer så ring våra grabbar på exp.
240508


Årsredovisningen för 2023

Vi har nu delat ut årsredovisningen i brevlådor/postboxarna.
Glöm inte att anmäla om ni kommer. Sista datum för anmälan är den 15/5. Lapp till exp. eller anmäl er på mail:
exp.gullvivan@telia.com
240506


Yttre elskåpsnyckel

Nu var det en boende som behövde komma in i det yttre skåpet. Då dom var utan ström. Men dom hade ingen skåpnyckel. Så Anders hjälpte till med att komma in i skåpet.
Därför har vi beslutat att köpa in ett antal, som Christer och Anders säljer på exp. Dom kostar 210 kr. Och vi har även ringt Mälarenergi om dom boende kan öppna skåpet, och det var inget problem. Det sitter samma typ av säkringar som vi har inne, bara att dom är 16 A.
240429

Information stambyte-240424.pdf

Information om stambytet

Vi kommer att dela ut detta i brevlådorna/postboxarna
Ladda ner PDF filen så kan du läsa hela brevet.
240424

Informationsmöte

Idag hade vi ett informationsmöte, Det kom ca 15 personer. Det gick lugnt och sansat till. Och vi svarade på dom boendes frågor, vi talade även om vad vi skall göra framåt på området. Vi kommer att prioritera stambyte. Vi har satt till en arbetsgrupp som kommer att arbeta med kostnader och hur vi skall göra det så smidigt som möjligt. Vi har även tagit in vissa offerter på att utöka parkeringen på båda sidor. Så styrelsen tackar för mötet. (bild från tidigare möte)
240423

Byte av sand

Hej alla glada!
Vi håller på och gräver ur sandlådorna och fyller på med ny sand. Vi tror att alla barn kommer att gilla det 
240417

Boendemöte

Boendemöte 23 april kl. 18.00-20.00
Mer information kommer i brevlådan.
Tryck på bilden så blir det större.
240410

Sopning av området

Nu börjar Anders att sopa upp gruset. Men vi kör en grov sopning först på området, så vi får bort det mesta. Sen blir det mer grundligt sopning. Så slipper vi gå i gruset under påsk. Vi önskar alla en skön påsk.
240327

Inför extrastämman

Vi har gjort klart för extra stämman, det gällde dom nya stadgarna som skall träda i kraft efter att vi har haft 2 stämmor. Detta var den första av 2, den andra tar vi på årsmötet. Och stadgarna röstades igenom. Vissa har börjat att gälla från 1/1-23  genom att bostadsrättslagen har ändrats.
240319

Inflyttningsmappen

Nu är vi färdiga med allt som skulle vara med i mappen. Stadgarna som kommer att bli efter mötena, dom har ni fått i kallelsen till extrastämman. Så sätt gärna in dom i mappen under uppslag 2.
Så vi hoppas att alla blir nöjda med den.
Grabbarna delar ut den under dagen.
240308

Nya maskiner

Våra nya tvättmaskiner och torktumlare

Hej alla!
Nu har vi 6 stycken nya tvättmaskiner och 2 nya torktumlare i tvättstugan. Beskrivningar ligger på maskinerna, så ta en titt före innan ni börjar tvätta. Dom är provkörda av Elon, så hoppas det löser sig för dom första.
Vi kommer spara mycket vatten och ström med dessa.
24-02-23

Panelbytet

Hej alla!
Vi kommer att fortsätta med panelbytet på garagen under -24.
Tryck på bilden så ser ni att vi tar 2 längor under detta år. Och det sista under -25.
240214

Plogning på gång

Hej alla!
Christer kommer att sätta igång med plogning/sandning runt 11.00-12.00 Så får vi se hur mycket snö det kommer. Men håll ut för snart så kommer våren.
240213

Nya askkoppar

Vi har satt upp nya askkoppar i rostfritt stål vid tvättstugan, biljarden samt samlingsrummet, dom gamla hade rostat sönder.
240109Vi har tagit in lite olika offerter på maskiner

Vi behöver se över vilka maskiner som har gjort sitt. Så vi har tagit in lite olika offerter på maskiner. Vi kommer att studera dessa noga, för att det skall bli bra. Finns mycket pengar att spara på el och vatten.
240128

Snart dax för sotarna

Nu närmar sig tiden för rengöring av ventilationen. Så här kommer det planerade tiderna att se ut.
Sotarna kommer att avisera plats och tid ca. 1 vecka före.

Planerad start 24 02 26,     Planerat slut 24 03 12

240128

Läckan är lagad och vattnet på.

Vi har hittat en vattenläcka vid bollplanen, Så vi har stängt av vattnet för att kunna laga det så snabbt det bara går. Uppgrävningen pågår.

231212

Problem med torktumlaren

Så här skriver Christer om torktumlaren. Om man måste öppna dörren/luckan när torktumlaren är varm så skall man alltid gå till program 10 för att kyla ner värme elementet.
Om inte så får man vänta tills det har kylts ner (och det är länge.)
Ny information
Christer har kört tumlaren med blöt tvätt, och kört hela programmet. Och det fungerade som det ska. Prova igen och hoppas att den före dig har kört hela programmet. Vi kommer att sätta upp en lapp med den uppmaningen i tvättstugan.
231211

Håll dörrarna stängda

En av våra boende skulle hämta sin cykel ur det nya sop/cykelrummet. Men hans cykel fanns inte kvar. Så kan ni kolla så dörrarna går igen ordentligt. Synd att bli av med cykeln när man har varit ordentlig och ställt in den.
231124

Det blir Örebrosotaren

Det blev klart på styrelsemötet att vi tar Örebrosotarn till att rengöra ventilationen med OVK. Nu står snart julen för dörren, så vi bokade i slutet av februari -24. Mer information kommer efter jul.

231115

Motionerna och extrastämman

Motionerna jobbar vi med, Pärmar är beställda och finns på exp. (Bra vinterjobb) Extra stämman är tänkt att bli i februari-mars -24. Så den andra stämman tar vi ihop med årsstämman. Så då blir stadgarna ändrade till dom nya.
231115

Höjning av månadsavgiften

Styrelsen har beslutat efter budgetmöte med HSB:s ekonom. Att höja månadsavgiften med 2% från den       1/1–24 Här kan du se vad det blir i höjning.

231114


Byte av lysrör

Nu har vi bytt armaturerna. Så nu är det bara att köra igång med tvätten. Vi har även bytt armaturerna utanför dom allmänna lokalerna. Allt för att spara ström. Vi har bokat tvättstugan tisdagen den 7/11 för bytet av lysrören. Vi fortsätter med att försöka spara el. Därför kommer vi att byta armaturer till LED med rörelsesensorer i tvättstugan. Då behöver det inte stå och lysa i onödan, och vi spar dyra KWh timmar.
231107

Reklam i gamla brevlådan

Hej alla! Nu har vi fått Svensk Direktreklam att börja lägga sin reklam i dom gamla brevlådorna. Så slipper vi få våra boxar förstörda, när dom trycker in det i den lilla springan.

231023

Inbrott i garagen

Nu har vi haft inbrott i garagen, Så ta en titt på erat. Dom har hittat ett olåst garage, som dom gått in i och även gått vidare till grannarnas platser. Så tänk på att låsa efter er, när ni varit i garaget.231006

Vi har pratat med
försäkringbolaget

När det gäller laddning av cykelbatterier.
Och Folksam sa att det var ok att ladda hemma om man följer tillverkarens instruktioner.
Läs mer på länken till elsäkerhetsverkets hemsida
230922

Mälarenergi på gång med skåpbyte

Dom är klara, då dom har fixat skåpbytet vid soprummet. Bra jobbat att dom fick bort både el och teleskåpet. Dom har även asfalterat. Snabbt jobbat.231002

Vi håller på med felsökning av värmesystemet

Vi håller på med att lokalisera felet. Vi har tagit in folk som kan detta. Och vi hoppas det löser sig snart.
Ny information:
Vi gjorde rent filter och magnetventiler, och vi tror det gjorde susen.
Christer var nere i UC på morgonen (lördag) och allt ser bra ut. Hoppas detta har löst sig.
Vilka bra grabbar vi har på området. ⭐

230920/230923


Nu är vi på gång med gårdarna

Grabbarna Christer och Anders tar och går igenom gård för gård med klippning av häckar samt lekplatserna. Så det blir kanonfint där dom går fram ⭐

230915

Nu är vi klara med bollplanen

Nu är staketet bytt och en liten sarg längst ner, så inte bollar och puckar smiter ut. Samt har vi målat linjer.

Vi hoppas ungdomarna har mycket kul här.
Mycket ungdomar som spelar, kanonkul ⚽⭐

230908


Ny information från Postnord

Det har kommit ny information från Postnord till området.
Tryck på bilden för att läsa brevet
230905

Nu är vi klara med pergolan

Växterna är planterade.
Vi har även ställt ut 2 bänkbord. Christer och Anders har även hängt upp lite lyse.
Många tyckte det var så fint med ledlamporna.
Vi hoppas att det blir mycket använt. 
230824

Nu är vi klara med postlådorna

Hej alla!
Vi i styrelsen vill bara tacka för ett väldigt bra resultat.             Så tusen tack från styrelsen.

Så nu kör vi igång den 1 september
 Postnord ska även tillgodose vissa skyddsvärda gruppers särskilda behov av posttjänster.
Läs mer på denna länk.
Tryck på bilden för att se dom större.

230825


Den gamla riven och ny på plats

Ny information:
Dom byter transformator. Ni har säkert fått lappar av Mälarenergi om att det blir 2 strömavbrott under 2 veckor. Den 5/9 och 12/9. Dom kommer även att byta alla gamla elskåp på området.
Det blir säkert mer störningar på elnätet. framöver. Mer info kommer så fort vi vet mer.
230903

Nu har vi planterat hängbjörkar

Nu har vi planterat 2 nya hängbjörkar utmed Sofiedalsgatan. Så vi hoppas att dom kommer trivas hos oss.
Det är Barbro som har hjälpt oss med att välja träd, Så styrelsen tackar för hjälpen.
230901

Nu är vi klara med bytet av panel

Nu är det bara en andra gång av målningen kvar.
AGOBRA som bytte panel, gör ett kanonjobb ⭐
Vi byter även dom yttre lamporna på garagen till Led, då dom gamla har gjort sitt. Det finns inte reservdelar till dom, bytet gör även att vi spar ström.
Det blir A,B,C samt G som ni ser på bilden.(tryck på bilden)
Dom andra garagen tar vi nästa år.
230630